Om Glosboken

Nästan alla ungdomar läser minst ett språk utöver svenska. För att lära sig ett språk måste man också lära sig glosorna - Och det är här Glosboken kommer in. Glosboken är ett verktyg där elever på ett effektivt och roligt sätt lär sig nya glosor.

Kontakta oss

Vad är Glosboken?

Med Glosboken kan eleverna/lärarna skapa sina egna övningar med veckans glosor. Tjänsten bygger på att användaren själv skriver in de glosor som gäller för varje övning. Det innebär att Glosboken fungerar oavsett vilken lärobok man använder eller vilket språk man studerar. Självklart kan flera användare dessutom jobba tillsammans med Glosboken, t.ex. genom att en lärare lägger upp övningar med veckans glosor, som sedan andra lärare och/eller elever sedan får tillgång till.

Glosboken har flera olika övningslägen för att passa alla typer av användare. Det går att göra individuella anpassningar till eleverna, t.ex. genom att erbjuda talsyntesstöd och lägga till bilder.

Förutom ett smart övningssysstem där eleverna lär sig stava glosorna så kan man som användare självklart också lyssna på glosorna så att man samtidigt lär sig hur de uttalas.

Tack vare att Glosboken är ett Internet-baserat verktyg så kommer eleverna och lärarna åt det både hemifrån och på skolan. Licensen är alltså inte begränsad till att bara användas inom skolan.

Vi jobbar hela tiden med att förbättra sidan. Allt för att göra pluggandet lite lättare och roligare för alla elever och studenter som pluggar glosor. Om du undrar över något eller vill ha mer information så är du välkommen att Kontakta oss.

Redo att ta steget mot bättre inlärning?

Med Glosboken kan du plugga glosor på i stort sett alla tänkbara språk. Dessutom finns tillgång till talsyntes och bildstöd inbyggt i systemet, vilket gör att du alltid har tillgång till extra stöd när du behöver det. Detta gör att alla elever har möjlighet att ta till sig ämnet på bästa sätt.